Beroepsprofiel

In eerste instantie worden specifieke voet gerelateerde klachten onderzocht en behandeld, dit kunnen zowel klachten van het bewegingsapparaat (spieren, pezen, enz...) zijn, als klachten over huid en nagels, of gangproblemen. Bovendien behoren tal van hoger gelegen klachten, die verband houden met het slecht functioneren van de voeten ook tot dit domein, bijvoorbeeld bepaalde knie-, heup-, of rugklachten.
Podologie is een paramedisch beroep dat internationale erkenning geniet. Via verdere specialisaties en mijn vorige Universitaire opleiding heb ik mij nu verder toegelegd op sportbiomechanisch onderzoek. De nadruk ligt op de structuur, functie en fysiopathologie van de voet in relatie tot de rest van het lichaam.

Podologie

Door middel van een uitgebreid biomechanisch onderzoek, wordt niet alleen informatie verzameld over de voet maar ook over de relatie met knie, heup, bekken en lage rug.Dit biomechanisch onderzoek samen met een statiek en ganganalyse helpen om de oorzaak van de klacht(en) op te sporen, en deze hierdoor oorzakelijk te kunnen behandelen, verminderen en/of te laten verdwijnen.
Copyrightq@All rights reserved / made by Walter Houben Aug2022